Husman & Hagberg Tyresö

IMG_20151117_075403

Frida kom med i kvalet till tennis Europe tävlingen i Tyresö och vi drog iväg för att spela tennis men även att hälsa på släkten.
Efter en lååång bilresa var det bra för Frida att få träna med sina Sthlm-kompisar i Farsta innan vi åkte till Trollbäcken för sign-in på kvällen.
 IMG_20151114_160710

Tack Familjen Petrovic och Tao för en fin eftermiddag och stor gästvänlighet för inresande skåningar!!!

Nu föll det sig även så att Frida fick Bye i första omgången vilket innebar en tävlingsledig dag och vad gör man då?
Jo. man spelar tennis så klart….denna gång med dubbelkompisen Smilla på Salk och samtidigt fick vi titta på Elitseriematchen mellan SALK och Lidköping där man dammat av Pim-Pim Johansson som servade så det hördes ljudbangar i Salkhallen, KUL!!!

På kvällen hanns det även med lite träning med tennis Syd för att känna på banorna i Tyresö. Tack Pontus för hjälpen!

Första matchen som faktiskt blev en kvalfinal var mot Martina Petrovic som är en mycket duktig -03:a  och syster till Maria, ni vet Sveriges bästa 13-åring….

Matchen var tydligen en mycket bra och välspelad match(jag var o jobbade) och till slut hade Frida knipit segern med 6-3, 6-4.

Alltså inne i huvudturneringen, och efter lottningen så drog vi lite efter andan då det stod klart att Frida skulle möta andra seedade och rankad 78 i Europa för 14-åringar Weronica Baszak (POL)……….

Matchen styrdes av Frida hela vägen och hon visade upp en respektlöshet och taktisk sida som lyckades hela vägen fram till seger och vinst med 6-3 6-3. Fantastiskt spel och jag och Christer Sjöö(Tennis Syd) var mycket imponerade. Polskan hade en enhands backhand som är ovanligt för flickor och som var väldigt ojämn i kvalitet när Frida pressade på. En annan sak som visade sig var att Fridas tyngd i slagen var något som var väldigt framgångsrikt. Mycker meriterande seger som fick många bland både spelare och åskådare att höja på ögonbrynen.

Nu väntade Sara Dahlström i nästa och en spelare som har tyngd och rutin men Frida var taggad och skulle visa oss som hon utryckte det….
Första set var oerhört jämnt och 2 dubbelfel på fel ställe orsakade setförlust med 5-7, trist men mycket bra ändå…

Nu sa Christer Sjöö till mig att han bjuder mig på fika i 3.e set……….;-)

Och så blev det…..en vilt kämpande Frida lyckas ta 3.e set med 6-4 efter ett lika jämnt och bra set som första och nu anade vi på läktaren stordåd…Och Christer bjöd på fika…..så klart.

Gissa vem som vann första gamet i 3.e set? Jo Frida förstås och nu kändes det som allting var möjligt….Men…..nu tog nog den mentala orken slut och Sara började hamra in den ena vinnaren efter den andra och humöret sjönk. Frida höll ändå emot ända in i slutet men de avgörande retfulla bollarna gick hela tiden till Sara som kunde avsluta med 6 game i rad med stabilt och erfaret spel.

Vi summerar en fantastisk turnering och vistelse i Sthlm med bara positiva erfarenheter. Frida har givetvis massor att jobba på men är ändå uppe och hugger på de bättre spelarna och precis som tidigare så hyllas hon för sin inställning och fokusering.

GRATTIS FRIDA IGEN!!!! Och tack för att pappa fick vara med…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *