Masters SJT 2014

2014-10-05 12.25.23 Masters i Svenska Junior touren är över och vi kan konstatera att Frida blev 7:a efter sina 5 matcher i slutspelet. De 8 högst rankade flickorna blev uppdelade i 2 pooler och fick spela poolmatcher innan det var dags för finaler och placeringsmatcher. Fridas chanser var inte så stora då hon inte slagit någon av de andra flickorna i sin pool i år, men vi hade en del förhoppningar ändå. Den bästa matchen i poolspelet för hennes del blev den mot den helt suveräna Sverige 1:an Maria Petrovic där Frida faktiskt hade 4 chanser till 5-5 i andra set och Maria var rejält störd. Förlust blev det med 1-6, 4-6 men en mycket bra insats.

Frida blev sedan utan vinst i sin pool och fick alltså spela match om 5-6 pris mot sin rumskompis Vanessa som hon aldrig vunnit över tidigare men varit väldigt nära och samma scenario även denna gång när Frida visade upp ett bländande spel i första set , höll inte emot i andra och förlorar med 10-12 i matchtiebreak i avgörande set. SURT………alltså match om 7-8 pris vilket gick bra med ett stabilt spel.

Frida blev coachad av sin tränare Jörgen Windahl och vi vet egentligen inte vad som skedde men Fridas spel blev avsevärt bättre i de senare matcherna än i början.

Pristagarna i Masters kan ni se på bilden ovan med Maria Petrovic som klar 1:a med Wilma Karlander 2:a och Emma Shasteen som 3:ar och Nelly Mezan 4:a.

Ett mycket trevligt slutspel med väldigt bra boende för spelarna och mycket bra arrangemang från Svenska Tennisförbundets sida.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *