SEB Next generation, Klar för Sverigefinal!

IMG_26161 Frida åkte till ett väldigt blåsigt och regnigt Jönköping efter ett par dagars vila efter Falköping.
Matcherna var väldigt nyckfulla och svårspelade tack vare vädret och hennes match mot Emilia Valentinsson fick spelas inomhus, nu gick det bra och Frida vann och spelade på ett övertygande sätt. Nästa match var semi mot Maja Radenkovic och detta blev återigen en jämn och lite orolig match där Maja drar det längsta strået genom att vinna i matchtiebreak med 4-10. Troligen en skön revansch från Falköping och ett bevis på att Maja och Frida är i toppen av Skånes vassaste 13 åringar.

Nu var det ju inte klart med det utan eftersom SYD skickar 3 st till Sverigefinalen så hade Frida fortfarande chansen att ta sig dit genom att bli 3:a.

På andra sidan av turneringen så hade ju Luoise Vikander gått till final och besegrat Sissi Schmidt-Axelsson i semi så det stod alltså mellan Frida och Sissi vem som skulle få åka till Båstad.

Matchen blev en ganska odramatiskt historia där Sissi inte kom upp i sin normala standard, troligen pga skadekänningar och Frida kunde vinna med 6-1, 6-4 där det var ett regnavbrott i mitten av matchen. Frida ledde med 3-0 i andra när Sissi vaknade till och det blev en jämn kamp som Frida tog hem till slut.IMG_26311

För flickorna blev det alltså Maja(1), Louise(2) och Frida(3) som åker till Båstad (Maja slog Louise i finalen)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *