Tennis Europe Falköping

2015-05-23 15.00.42

Frida hade kommit med i kvalet till denna tävlingen och vi åkte upp och möttes av denna fina rondell som låg alldeles intil tennisstadion. Det var alltså inte att ta miste på att Tennisen kommit till Falköping. För dom som inte ser ordentligt så var rondellen fylld med tennisbollar, kul grej !

Frida gick inte in i kvalet förrän på söndagen så det blev träning med bl. annat Martin Carvajal och Julia Lif istället. På söndagen var det alltså kvalfinal mot Moa Tomasson som jag sett i Majspelen var i bra form. Nu blev detta inte så jämn match som väntat utan Frida manövrerade ut en Moa som inte var sig lik och troligen var ganska sur på vinden som var kraftig och gjorde att hon missade en hel del, stabil insats dock av en fokuserad Frida som vann i 2 set. KLAR FÖR HUVÙDTURNERING ALLTSÅ!

En massa samtal till jobb och skola var nödvändiga men allting gick bra så det var bara att checka in på Rasta igen(utan Internet) och invänta lottning.

Det blev Vilma Karlander i första omgången vilket på sätt o vis var skönt eftersom vi vet att det blir jämna och bra matcher. Risken att åka på en toppseedad är ju uppenbar när man kommer från kvalet så det var bra.

Matchen mot Vilma blev aldrig så jämn som dom brukar bli mellan dessa tjejer, Frida var på ett mycket offensivt humör och gav inte Vilma så många chanser att börja bolla vilket hon är en av Sveriges allra bästa på i denna åldersklassen. Frida lyckades även att hålla i sitt tempo och kunde vinna även denna match i 2 raka set.

Som motståndare väntade i nästa omgång vinnaren av en seedad finska och Maja Radenkovic. Denna match var en otrolig prestation av Maja som efter 3,5 timmars spel i 3 set och trots hela finska arsenalen av svordomar lyckade vinna, Mycket bra gjort!

Alltså Frida-Maja igen….

Här blev det en helt annan match än de tidigare från Fridas sida, hon tillät ingen hård bollning utan ”störde” med korta, långa , under/överskruv och med ett väldigt passivt spel. Jag var väldigt bekymrad över detta och meddelade Mervana(Fridas coach) att det ser inte bra ut….ända tills jag märkte att poäng efter poäng gick till Frida och game och set rullade på i rasande takt. Matchen vanns av Frida klart och jag stod där med öppen mun och undrade vad som hände, jag hade ju sett Majas insats dagen innan…

2015-05-23 09.58.08

Nu väntade Cajsa Henneman som alla vet är absoluta toppen bland 13-åringar i Sverige men det skulle spelas om det, det var Frida helt inställd på, peptalk och taktik lades upp på Rastas frukostbord och warm-up med Olivia Pezo var bokad.

Matchen var nog en av Fridas absolut bästa och i varje fall enligt min mening så fick Cajsa sträcka ut ordentligt, Frida förlorar med 6-3, 6-2 men har närmat sig betydligt och hade iallafall i 4 game 40-15 men tappar gamet. Det är bara att gratulera Cajsa och ta nya tag nästa gång. Frida var så nöjd med sin insats att vi åkte rakt hem till Fair Plays träning för att ladda upp med nya tag. Vi är på rätt väg!

Under veckan så hann vi även med nägra trevliga grillkvällar med Pezo:s och ledare och spelare från MITT(Jens) och ÖST(Mirza) vilket var mycket trevligt, nedan kan ni se den fantastiska utsikten från campingen i Mölleberg

2015-05-24 18.09.12

Nu väntar SEB Regionfinal i Jönköping till helgen och i nästa vecka blir det läger med tennis Syd, tufft men kul program för en mycket laddad och uppumpad Frida efter dessa framgångar.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *