Lite nyheter igen

Det har varit dåligt med uppdateringar på senaste tiden. Detta innebär inte att det inte hänt något utan här kommer en sammanfattning av vad som hänt sen sist.

Fridas första aktivitet inom klubbstödet blev i samband med Tennis Europe tävlingen i Vänersborg där det anordnades ett förläger i Båstad som uppladdning. Frida var med så klart på detta med övernattning på drivan och med mycket praktisk och teoretisk uppladdning inför tävlingen.

Frida kom med i huvudtävlingen utan att kvala och fick möta en ryska som var 5:e seedad vilket var lite otur och fick således åka hem redan på måndagkvällen efter 0-6 1-6 för att missa så lite som möjligt i skolan. Matchen hade tydligen inte varit någon höjdare eftersom Ryskan var en mycket defensiv spelare med slice på både forehand och backhand och Frida hade en alltför hög felprocent i sin iver att spela offensivt. Ändå var detta en bra erfarenhet att åka iväg med Tennis Syd utan föräldrar på en tävling med lite större dignitet.

Vi har även haft en genomgång med Fridas Mentor kring en utvecklingsplan för vårsäsongen och även vilka tävlingar som vi skall stasa på, återkommer med mer om detta.

Detta år kommer att fokuseras mycket på teknikträning och finslipning. Frida växer fortfarande så det knakar och justering av tekniken är nödvändig för att hänga med.

Frida kommer även att byta racket som ett led i detta och kommer hädanefter att spela med Babolat Pure Drive då hon testat det under längre tid och är mycket nöjd.

Till helgen är det dags med nytt läger, denna gång tillsammans med Syds -02:or och det kommer att vara i Helsingborg i samband med Federation cup. Tjejerna har blivit lovade att få träffa spelarna och prata tennis med dom så det är extra spännande.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *