JSM i Växjö del 1

2013-08-10 20.19.49

I helgen startade JSM för Fridas del och första matchen spelades i lördags mot Maria Leth från Göteborg som Frida aldrig mött i singel. MBTK(Anders Henricsson) hade inbollning på morgonen kl 7-8 och Frida blev väldigt laddad och det såg bra ut trots den tidiga morgonen och karneval i i stan(Karl-Oskar dagarna) som gjorde att nattsömnen inte hade varit den allra bästa.

Matchen gick väldigt bra med bra spel från bådas sida där vi nu kunde se att Fridas glöd gjorde att de avgörande bollarna trillade åt hennes håll. Det blev en jämn kamp och Frida vann till slut med 6-4, 6-4 efter över 2 timmar. Ett mycket stabilt spel från Fridas sida med en liten dipp i andra set vid ledning 4-2 30-0 där Frida drog ner tempot för att säkra ledningen vilket straffade sig direkt och väldigt snabbt stod det 4-4. Frida vaknade upp och samlade ihop sig och kunde avsluta matchen med 6-4 även i andra set.

I andra omgången som spelades på söndagen mötte Frida Agelina Melki som producerar en väldigt tuff tennis för sin storlek, slår hårt och välplacerat med en väldigt bra attityd. Matchen blev uppskjuten på grund av regn i en timme men kunde till slut startas på utomhusbanorna vid Edbergs nya anläggning(Södra arena) som för övrigt är en fantastiskt fin anläggning som vi gärna kommer tillbaka till.

Här visar nu Frida upp ett spel som jag klassar som årets bästa hittills visar från första början att hon har bestämt sig för att vinna. Detta kan kanske bero på att Angelinas lite tuffare spel med hårdare och lägre slag passar Frida bättre men vi var många på sidan av banan som var imponerade av spelet som dessa flickor visade upp med långa tuffa dueller med i full fart men många listiga spelupplägg från bådas sida. Frida vann till slut med 6-2, 6-1 och är nu klar för att möta en seedad spelare under måndagen (Sara Dahlström). Detta får hon göra utan mig som är tvungen att lämna Växjö för att jobba.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *