Kramfors ITF, nästa Schweiz…

Det blev en relativt kort visit till ITF tävlingen i Kramfors. Frida kom med i huvudtävlingen och vi åkte upp på söndagen med flyg med förhoppningen att kunna knipa någon eller några ITF poäng eftersom en hel del hade hoppat av.

Frida fick möjligheten att träna lite på söndagen med Alma, Fanny Sebbe och Adam vilket var nog bra eftersom banorna var extremt mjuka och gropiga, faktiskt på gränsen till ospelbara.

Första omgången blev mot Lisa Wang från tennisgymnasiet i Kramfors och denna match vann Frida relativt enkelt i mycket hård vind och jobbiga förhållanden. Även om det slappnades av i slutet av andra set.

Inbollning fixades på måndagen och tisdagen med Victoria Carlsten efter en kort joggingtur ner till banorna.

Andra omgången blev mot den duktiga norskan Sarine Einertsen som blev en storlek för stor för vår Frida som krigade på i många jämna game men fick ge sig. Sarine som är en stark spelare med en varierande spelstil fick Frida att backa av sin normala offensiva stil och hamnade alltför långt bakom baslinjen och det gick inte , resultatet stoppade på 2-6 1-6, vilket var helt rättvisst men kanske hade blivit lite jämnare om Frida klivit in lite mer. Men det är lätt att konstatera från sidan av banan och vi får se det som en ny erfarenhet.

Om vi räknat rätt så får Frida några ITF poäng vilket vi hoppas skall underlätta i valet av framtida turneringar.

Det blev en snabb hemfärd på tisdagskvällen för skola dagen efter och uppladdning inför resan till nästa ITF tävling i Kreuslingen, Schweiz.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *