Höllviken och Frankrike

I Höllviken så fick Frida möta Olivia Pezo i andra omgången och Olivia hade väl inte sin bästa dag och Frida tog första set och vi tänkte att kanske denna gången skulle hon hålla emot. Dock slutade Frida att pressa och vips började Olivia att hitta sitt spel i ungefär samma takt som Frida började tappa sitt spel.

Matchen slutade med att Olivia vann resterande 2 set ganska komfortabelt med 6-1, 6-2. Trots förlust så visade ändå Frida att hon närmar sig Oliva men har en bit kvar.

20150727_131317

Det blev resa till Frankrike och Les Petites Princes du Lac Annecy turneringen där Frida var väldigt nära att komma med i huvudturneringen men efter några lokala franska regeländringar så hamnade hon som 2:a seedad i kvalet….

IMG_29081IMG_2917

Här fick hon möta en Italienska som visade sig vara ganska medelmåttig men hade en egenskap som gjorde att Frida blev frustrerad ganska tidigt i matchen, hon vägrade att missa….

Frida hade även en del besvär med serv som bidrog till att sänka självförtroendet och hon gjorde en massa unforced errors i sin jakt på att få hål på italienskan. Matchen slutade 3-6, 4-6 och Fridas turnering var slut efter en match.

Det blev trots detta en hel del tennis ändå med både mig och även med en ny kompis som Frida lärde känna under turneringsdagana både på och utanför banan.

IMG_2916

Det var en väldigt trevlig engelsk tjej som hette Eloise Saraty som kom från London och Frida tränade några gånger med henne och vi var även ute och umgicks på kvällarna.

Tanken var att om Eloise kom vidare till huvudturneringen så skulle Frida och Eloise även spela dubbel men nu blev det inte så eftersom Eloise åkte ut i andra omgången i kvalet och flög hem direkt. Men en väldigt trevlig bekantskap som vi skall försöka underhålla och kanske spela mer med.

Efter vår semester tripp i Frankrike och Tyskland med både tennis och koncentrationsläger så väntar nu SM-träning inför SM i Växjö som börjar nästa vecka.

I SM så skall Frida spela dubbel med Smilla Kjaergaard, vilket är första gången och det skall bli spännande och se hur det går. Tjejerna har väldigt kul ihop utanför banan och kanske det kan bli stordåd även på banan, vem vet….

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *