JSM Medalj!

Frida tog sig till kvartsfinal i JSM FS12 där hon fick ge sig mot ett alltför stort nummer i Nelly Mezan som visade upp ett spel som innehöll strategi och kontringar i en kaliber som var imponerande. En lite för stor uppgift för Frida idag men definitivt nåt att jaga.
Nelly är ju trots allt en av Sveriges allra bästa 12 åringar så vi visste att det skulle bli tufft.
När det gäller vägen till kvartsfinalen så måste åttondelsfinalen nämnas där Frida mötte Smilla Kjaergaard i en morgonmatch som går till historien, i varje fall första set.
Frida startade matchen väldigt spänt och stressigt och trots uppvärmning på morgonen så kommer hon inte riktigt in i det hela och vips står det 0-5 och pappa har gett upp första set och i ärlighetens namn nästan hela matchen eftersom det såg väldigt illa ut.
Det hade inte Frida…
Hon tar sedan 6 raka game upp till 6-5 och tappar sedan 1 game och tiebreaket är ett faktum, OTROLIGT!!!
Vid detta laget var det ganska många som tittade på matchen och undrade var Frida fått energi och krafter ifrån.
Även i tiebreaket ligger hon under men reser sig igen och tar hem setet med 7-5 i tiebreak. PUST!!
Andra set startar lika illa men Frida hämtar sig tidigare och  spelar betydligt bättre och tar hem matchen med 7-6, 6-2.
En prestation utan dess like mot en spelare i toppskiktet av Sveriges 12 åringar!

I dubbel gick det inte lika bra och våra tjejer (Frida och Klara Jonsson) kom inte riktigt upp i nivå och tappade den sista matchen trots vinst av första set mot Fridas klubbkompisar Olivia G och Isabelle M som bara vägrade att ge sig i samma takt som Frida och Klara blev mer osäkra.

Men summeringen blir ett mycket bra SM med mycket tennis, både matcher, träningar och samvaro tillsammans med Klara, Verner och Anette i Båstad och Göteborg. Tack för er gästvänlighet och trevliga sällskap!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *