Kvaldramatik i Höllviken

Frida är anmäld till Näset Junior Open i Skanör i F14 för att få lite tempoträning och detta innebar kval under helgen som gick. Nu blev det inte så mycket spel mot 14-åringar denna helg men däremot en helg med oerhörd matchdramatik och fysisk belastning.
Frida fick w.o i sin första match mot en tyvärr sjuk Sofia Lundgren som inte kunde ställa upp, det blev istället träning med Annie Heinnonen som var mycket bra.
Söndagen började med träning med Gabby och sedan började dramatiken med första matchen mot Louise Wikander som vi vet är en tuff nöt om man börjar tveka.
Första set gick planenligt med en dominerande Frida som var offensiv och spelade på ett mycket övertygande sätt.  men sedan började det…
Frida sänkte tempot en aning och Louise var inte sen att ta chansen utan knep andra set mot en altmer frustrerad Frida som inte vågade slå längre. 3.e set började på samma sätt men vid 3-2 till Frida  så gick luften ur en vilt fajtandes Louise samtidigt som Frida fick tillbaka sitt självförtroende och började slå winners igen. Att slå winners är en förutsättning för att kunna få hål på en väldigt bollsnål Louise Wikander.

Screenshot 2014-02-03 13.41.16(testade en app för stats…)

Efter ett par timmars vila efter denna maraton match så var det dags för kvalfinal mot Love Berglund som vi mött ett par gånger tidigare med väldigt jämna matcher. Matchen började på ungefär samma sätt som tidigare med en Frida som spelar bländande i första set men tappar fart i andra set och nu börjar även trötthet att visa sig vilket innebär att andra set tappas med 3-6 och även denna match måste avgöras i ett tredje set som det skall visa sig bli en riktig rysare med inte så bra spel utan med ett ställningskrig utan dess like som slutar i ett tiebreak.

I tiebreaket följs tjejerna åt hela tiden och nu börjar Frida gå på knäna ordentligt och kan inte röra sig ordentligt medan Love verkar hänga med lite bättre fysiskt men missar en massa troligen på grund av i hennes fall mental trötthet. Alltså inte en speciellt vacker match som vid ställningen 12-12 i tiebreak kan summera 7 matchbollar för Frida. En bra duell gör att Frida får sin 8:e matchboll som tyvärr Love gör ett dubbelfel på vilket innebär att matchen slutar 14-12 i tiebreak i avgörande set. Snöplig avslutning på en  mycket krävande match med 2 tjejer som absolut inte ville ge sig. Vilken match!!!!

Nästa helg väntar huvudturneringen med en förhoppningsvist utvilad Frida.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *