JSM GLTK

SM äventyret inleddes med att vi åkte upp till Båstad för att träna dubbel med Klara och även hälsa på i deras sommarstuga. Det blev en bra träning och en jättetrevlig dag med god mat och trevligt sällskap med Werner, Anette och Klara innan det bar vidare mot Göteborg och SM.


På tisdagen hann vi även med en träning i Mölndal med Martin och Hampus innan det var dags för Singel i FS12 mot en tjej från Vetlanda.
Frida spelade mycket bra och övertygande och spelet var stundtals lysande, taktiken att spela mycket på motståndarens backhand följdes på ett bra sätt eftersom forehanden var mycket bra. Detta hade vi noterat när vi kollat in hennes match på kvällen innan…
Resultatet blev 6-1- 6-1 och siffrorna är inte helt rättvisande då det var stundtals mycket jämnt och bra spel.

På kvällen var det dags för dubbel och det blev en rysare med avgörande i matchtiebreak. Spelet i denna dubbel var nog bland det sämsta tjejerna presterat tillsammans men som tur var så hade även motståndarna en dålig dag vilket gjorde att matchen blev en jämn tillställning. I Tiiebreaket så fick våra tjejer en ointaglig 9-0 ledning som till slut stannade vid 9-4 och seger. Detta var sista matchen på stadion och klockan hade hunnit bli väldigt mycket.

Nästa morgon blev det inbollning med MBTK gänget och sedan tillbaka till hotellet för extra frukost innan nästa singelmatch som även den var mot en Vetlanda tjej.

Denna match började Frida i ett mycket högt tempo och fick snabbt en 4-1 ledning och det såg mycket bra ut. Tyvärr så spelade motståndaren upp sig och fick några avgörande poäng i rätt lägen och setet fick avgöras i tiebreak med en Frida som inte alls var lika harmonisk som i början av matchen och följdaktligen rann setet henne ur händerna och tyvärr även andra set där det inte alls var samma flyt som i första set. Även om det vid 4-3 såg ut som Frida skulle resa sig men tyvärr fick ge sig med 4-6.

En tennismässigt mycket bra match med en motståndare som var betydligt vassare än förväntat och lite starkare mentalt än Frida denna dag.

Dubbelmatchen på eftersmiddagen var en lite enklare match för tjejerna med en betydligt bättre tennisspel och denna vanns ganska enkelt. KVARTSFINAL!

I och med denna vinst så fick vi boka ytterligare en natt och förmiddagen på matchdagen tillbringades med ett besök på Universum och lite lätt träning i Mölndal.

Själva kvartsfinalen inleddes mycket bra med en ledning på 4-0 men denna åts upp av ett både på pappret och på banan bättre dubbelpar till förlust i 2 raka set. Även här kunde man ana att med lite mer träning så kan man vara med och fajtas med de lite större tjejerna, främst handlar det om att inte göra så mycket enkla misstag samt att kunna hantera och förändra taktik under spelets gång. Men man skall ha klart för sig att dessa tjejer är i bland de 10 bästa i Sverige i 12 årsklassen…

Så vi är mycket nöjda med vårt SM äventyr!!!!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *