SALK ITF, Nyår 2018/2019

Foto av Senad Honic

Denna tävlingen har blivit uppgraderad till Grade 3 vilket gjorde att den lockade till sig ett tufft startfält och Frida hamnade i kvalet trots ansökningar av Wildcard som inte gav någon utdelning. Hela cirkusen kring wildcard i denna turnering ställde en del funderingar på sin spets bland både spelare och publik men det är ju inget vi kan göra något åt.

Frida ställdes i första omgången mot en väldigt ojämnt spelande Estländska som varvade perioder av väldigt hög nivå med mer normalt spel. Frida lyckades efter mycket om och men ta hem första set i ett gastkramande tiebreak med 12-10 efter att ha haft setbollar tidigare i setet och efter det rullade det på lite bättre och matchen slutade med 7-6(10) 6-2.

På banan bredvid spelade eller rättare sagt skrek, pratade och tjöt en rumänska hem sin match mot Lea Forste-Dinell och det var nog bra att Frida fick både se och höra detta då det var hennes motståndare i nästa omgång.

Ioana Zvoranu…….man måste säga att det uppförande som denna flicka presterar på banan borde rendera i kraftfulla varningar och avstängning men efter konsultationer med tävlingsansvariga och en tävlingsansvarig på banan så kunde Frida spisa av henne ganska enkelt och avancera till kvalfinal. Frida höll sig lugn och bara smålog åt rumänskan. Starkt jobbat!!!!

I kvalfinalen väntade Sara Dahlström som Frida är god vän med och både tränat och rest med

Tyvärr så var Sara på ett alldeles formidabelt spelhumör och hade snäppt upp både fart och precision till en väldigt hög nivå lagom till match mot Frida så det blev en ganska ojämn match där Sara var i princip bättre på allt, inte mycket att göra då vartenda försök från Fridas sida att komma åt henne obevekligt slutade med väldigt hårda och framför allt välplacerade slag utan chans.

I dubbel skulle Frida spela med Vanessa Widell-Erzös men tyvärr kom dom inte in då rankingen inte riktigt räckte till.

Det blev ändå en trevlig nyårsafton på Scandic med bubbel och sällskap med Robert Almberg från Swedish Tennis Academy.

Nu väntar Fair Plays ITF i Malmö som Frida hade väldigt fint resultat i förra året både i singel och i dubbel. I år kommer Frida att spela dubbel i denna turneringen med Klara Milecevic.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *