SALK Open & ITF

Efter ett väldigt intensivt julfirande i 3 dagar var det dags för Frida att åka till Stockholm och SALK. Hon åkte upp 1 dag innan oss för att förbereda sig genom träning med Jonas S och Isak A.

När vi kom upp dagen innan match så flyttade vi till hotellet med de sköna sängarna/kuddarna där vi brukar bo för maximal uppladdning, hehe.

Frida hade en tuff lottning med Klara Milecevic i 3 omgången och den matchen visste vi att den skulle bli en rysare på förhand. Frida tappar första set men reser sig och tar hem andra med övertygande 6-3, då trodde vi att att det faktiskt fanns en chans att ta hem detta. Men Klara som är en fighter(och troligen sveriges bästa 03:a) reste sig samtidigt som Frida börjar lyfta ut lite för många forehands vilket det inte är utrymme för på denna nivån. Frida tappar sista set med 4-6 men är ändå hyfsat nöjd med sin insats.

I dubbel spelade Frida med Göteborgskompisen Vanessa Widell-Erzös och även dubbellottningen var tuff med finska paret Havisto/Heiskanen i kvartsfinal. Givetvis blev det en rysare där Frida/Vanessa kanske inte visade upp samma storspel som i 8:delen men lyckades i alla fall vinna supertiebreak med 10-7 och ställdes nu i semi mot Shasteen/Persson som på pappret är ett väldigt bra dubbelpar och som det visade sig även i verkligheten då dom förpassade våra  flickor till looser lounge med 4-6 1-6.

Ändå en hyffsat bra turnering med tanke på den tuffa lottningen.

 

Nyårsafton tillbringade Bostrand familjen tillsammans med Andreas +familj och vi hade en väldigt trevlig kväll med fantastisk god mat och det blev tidig i säng på grund av tidig match i ITF kvalet på nyårsdagen.

I ITF kvalet så var det återigen en väldigt tuff lottning med Tuva Lindsten i första matchen där Tuva hade egentligen plockat fram 3 olika vapen för att ta hand om Frida, det var jobbiga vänsterhandsservar, det var att ta bollen tidigt o inte ge Frida någon tid alls och inte minst en mental krigföring som för något år sedan kanske hade varit effektiv men som Frida nu lärt sig att hantera. Frida vinner med minsta möjliga marginal med 7-6 7-6 och hade lite lättare mot en ryska nästa omgång men förlorar första set och reser sig och avslutar på ett övertygande sätt.

Kvalfinal alltså mot Nelly Mezan som storspelat och är en fighter med en väldigt bra fysik som alltid är svår att möta. Frida fick här tyvärr ge sig , trots att hon tog första set i, såklart ett tiebreak men andra och 3:e set blev mer expedition och förlust med 7-6, 1-6, 2-6

Stockholmsvistelsen avslutades med Fysträning med Fredrik Johansson och tennis med Alma och sedan var det bara att åka hem.

Rent allmänt kan man konstatera med förvåning att vissa skador på tennisspelare har en tendens att läka väldigt snabbt medan andra spelar med både sjukdomar och skador och att även wildcard utdelning kan vara väldigt spännande.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *