Orange Bowl

Frida anmäldes till Orange Bowl i Miami ganska tidigt och vi hoppades att hon skulle komma med i varje fall i i kvalet och att vi samtidigt skulle ha semester i Florida. Vi planerade upp resan efter detta och när det närmade sig så var det med blandade känslor att Frida var direkt inlottad i Main, troligen på grund av sin ranking i Sverige. Vi hade hoppats på några uppvärmningsmatcher i kvalet med lättare motstånd eftersom det är helt andra förutsättningar med hardcourt utomhus och extrem värme bland mycket annat

2016-12-14-11-12-032016-12-14-11-11-52

Vi for alla fall iväg och dagarna innan turneringen fyllde vi med träningar med lokala tjejer i Miami på berömda Crandon Park, där vi för övrigt fick se träningar med Andy Murray och Emily Bouchard. Frida träffade bl.a en tjej, Sofia Balari som hon tränade med i Key Biscaine.

Vi var även uppe i Fort Lauderdale och tränade på en anläggning som drevs av en svensk Martin Brocki.

Vi träffade Familjen Hede där Josefin skulle vara med i kvalet i Orange Bowl. Mycket trevligt med både träning hos Martin men även lite samkväm med middagar

 

 

 

 

 

På samma dag som sign-in lyckades vi även träna med Maja Radenkovic som även hon var direkt i Main och reste med Sofia Arvidsson(!), just det den Sofia Arvidsson…!!

När lottningen kom upp så visade det sig att Frida skulle möta 9:e seedade Carol Plakk från Estland, just det…..samma spelare som var i Bulgarien när Frida spelade med landslaget i somras, lite surt men i alla fall….2016-12-13-14-32-14

Matchen var inget skönhetsspel direkt men Carol var denna dag en helt rättvis segrare i första omgången av Orange Bowl, siffrorna slutade med 3-6, 2-6 inget snack, med en del bra bollar där Frida stod upp bra.

Eftersom Orange Bowl har en väldigt generös tröstturnering där man tar hand om förlorare i Main ända fram till kvartsfinaler så blev det match redan dagen efter mot en liten tjej som inte gjorde så mycket motstånd utan Frida var inne i andra omgången mot en amerikansk tjej.

Denna match blev väldigt underlig där Fridas motståndare varvade hårt spel med ballongbollning som visade sig vara väldigt effektivt på grund av väldigt höga studsar på den hårda hardcourten. Att ta hand om detta blev lite för mycket för Frida som för dagen inte riktigt hade modet att gå fram och attackera på denna utstuderade ballongstrategi utan avvaktade studs och följaktligen hamnade väldigt långt bak i banan. Förlust alltså men en bra insats trots allt och vi ägnade resten av tiden i Florida på Miami Beach med sol och bad och utflykter.20161214_0156

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *