Jönköping nästa!

SEB Next generation spelades för Fridas del i Lomma Bjärred och eftersom MBTK har ett mycket stark uppställning på 11 års sidan var det med viss nervositet som denna tävlingen skulle genomföras. Visst flyt i lottningen innebar att hon endast skulle behöva vinna 2 matcher för att vara klar för regionfinal men vägen dit var tuff med först match mot Emilia som visade sig gå bra och matchen vanns med 6-1, 6-1. Spelet var inte det bästa och det var nog tålamod och säkerhet som avgjorde då matchavgörande var att missa minst.

I nästa omgång väntade Cissi och med tanke på tidigare matcher så väntade här en annan matchbild med hårdare spel och mer styrande spel. Även här spelade Frida med ökad säkerhet trots det högre tempot och det visades upp en hel del vinnade poäng från båda sidor. Avgörandet till Fridas fördel i denna match var att serven fungerade bra samt att hon styrde spelet lite bättre än Cissi och kunde till slut vinna med 6-1, 6-3

Detta innebar att Frida var klar för final och det i sin tur att hon är vidare till regionsfinal i Jönköping i slutet av maj.(2 st går vidare).

På andra sidan var det Anna Opitz som tagit sig till final och gör Frida sällskap till finalen. Eftersom det hunnit bli sent och det var lördag så beslöt vi att inte spela finalen eftersom båda var klara och alla var nöjda med detta.

I regionfinalen möts alla finalister i de olika zonerna i Region Syd för att avgöra vilka 3 spelare som skall representera region Syd i Sverigefinalen för 11-åringar i Båstad senare i sommar.

Frida är väldigt nöjd med att tagit ett steg närmare och nu siktar vi på att göra en bra insats i Jönköping!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *