SEB Riksfinal och Falkenberg

SEB_NG_Cup_1

Det blev en bra riksfinal i SEB Next generation Cup för Fridas del. Hon vann sin pool utan förluster och gick vidare till semifinal där hon ställdes mot Maria Petrovic, det blev en bra match men Maria är fortfarande en alltför tung uppgift för Frida. Resultatet blev 6-2 6-2 vilket är ok.

Matchen i poolspelet mot kompisen Smilla Kjeargard var nog den bästa matchen för Fridas del där hon vann med 6-1 6-3, Frida kommer att spela dubbel med Smilla i SM då dom trivs väldigt bra ihop.

Efter lite omladdning hemma i några dagar bar det iväg till Falkenberg för Strandbadsturneringen där Frida gick till final förra året. Vi visste att det inte skulle bli enkelt detta året men det är en trevlig turnering med fantastiskt fint läge på banor och en  mycker trevlig glassbar i närheten. Vi hade väldigt svårt att hitta boende och vi hamnade i Simlångsdalen på Tallhöjdens värdshus vilket visade sig vara en pärla.

20150704_061734

Frida slapp kvala och ställdes i första matchen mot Ebba Henneman som gått igenom kvalet obesegrad. Det blev lika tufft som vi befarade…..

Frida gick ut hårt och bestämt och spelade mycket bra fram till 5-1 och Ebba såg ganska deppig ut. Sedan ändrades spelet en aning och Ebba började knapra in och helt plötsligt var ställningen 5-6…..Dock tog Frida sig samman och tog ett ganska klart tiebreak. I andra set låg Frida under med 2-4 innan hon vaknade till och Ebba ledde faktiskt även i detta set med 6-5 och återigen ett tiebreak…..som Frida tog igen till pappas stora lättnad då ett tredje set inte var vad vi ville ha dåvärmen var runt 30 grader och spelet hade redan pågått i 2,5 timmar. BRA VINST! Tyvärr var inte spelet så bra tennismässigt men med hårt arbete så lyckade ändå Frida gå segrande ur denna match. Nästa match blir mot seedade Svetlana Teterina som är vass.

20150704_103235

Dubbeln på kvällen med Klara jonsson blev inte så lyckad, första set vinst , och tappat andra set och förlust klart i tiebreak. Här finns mycket att förbättra både speltekniskt och taktiskt.

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *