SALK

2014-12-29 09.41.46

Så var det dags för årets första tävling i Fridas nya klasser FS14 och FD14. Eftersom Frida är ett år kort så ser vi detta året som ett läroår med lite minskade ambitioner så klart.
Fridas första match vann hon väldigt enkelt mot en Djursholms tjej men ändå en bra genomkörare för att skaka av sig rostigheten.
Nästa match fick Frida tyvärr W.O mot Klara Nylander villet innebar en hel dag utan match. Givetvis spenderades denna på stan…
Frida spelade dubbel med Emilia och innan den matchen somn var på kvällen hann vi med lite Pappa träning på Solna Tennisklubb som uppvärmning. Dubbeln gick bra och tjejerna gick vidare ganska enkelt.
Nu var det även klart att Frida skulle möta Wilma Karlander, ni vet hon som blev 2:a i Masters tidigare i år…
Med inbollning på Janne Lundqvist stadion som grund skulle det fajtas om segern.
Matchen blev en rysare i 3 set där Frida tog första set, tappade 2.a set på grund av att hon främst gick ner sig i humör men även på att Wilma spelade upp sig och producerade en massa inside out forehands med god precision. I 3.e set tog Frida 2-0 snabbt men tappade spelet igen och Wilma kunde komma igen. Dock tog sig Frida sig samman och kunde uttnyttja att Wilma inte längre prickade sina forehands. 6-3 i 3:e till Frida i en inte för vacker match från någon av tjejerna men vinst!

Nu väntade Alice Ala-Kojola som Frida mötte i somras. Denna match blev som väntat Fridas sista i SALK FS14, här syns tydligt att dom bästa 14 åringarna är större, slår hårdare och missar inte i onödan. Dock visade Frida att hon kan hålla emot och att målet är allt tydligare ”Ökad säkerhet vid högt tempo och styra spelet istället för att försvara sig”.

Programenligt blev det även respass för tjejerna i dubbel då dom fick möta ett av de topprankade dubbelparen Frida Furst/Swetlana Teterina. MEN ändå fanns det ljuspunkter även i denna match. Så dubbelträning skall ökas på!

Summering av årets SALK blir alltså åttondelsfinaler i både Dubbel och Singel vilket är ett väldigt bra resultat med tanke på åldersskillnaden.

Hemfärd på nyårsafton gjorde att vi fick fira ett nyår i hemmiljö vilket var skönt efter 5 dagars Stockholmsvistelse. Nu väntar Minikannan som nästa tävling.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *