SALK 2014, kvartsfinal

IMG_0866

Årets SALK turnering bjöd på en hel del höjdpunkter för Frida och en av dom kan ni se på bilden. Tyvärr blev det en snöplig exit ur turneringen då Frida var tvungen att lämna W.O i kvartsfinalen efter en mycket bra insats i sina 3 matcher med 2 absoluta toppmatcher mot Maja Radenkovic och Emma Shasteen där Frida plockade fram ett spel som fick många att höja på ögonbrynen, bl.a hennes tränare som var mycket imponerad främst efter matchen mot Emma. Frida startade denna match med att fullständigt dominera fram till 4-2 40-0 då saker o ting började krångla, resultatet blev 11 förlorade bollar i rad och Emma gick till ledning med 5-4. Efter det så tog åter Frida kommandot och kunde ta hem setet efter en nagelbitare för publiken med 7-5. Andra set blev lite mindre dramatiskt då Frida tog kommandot från början och kunde relativt obesvärat ta hem matchen med 7-5, 6-1. Emma var klart störd och denna gången var det Frida som hade både det spelmässiga övertaget som det mentala.

Prestigemötet mellan Frida och Maja Radenkovic var kanske inte av lika hög tenniskvalitet, men det var inte så konstigt då det var 2 väldigt nervösa tjejer från Region Syd som skulle göra upp så tidigt i turneringen. Att nämnas från den matchen är kanske att Frida från ett underläge i tiebreak i första set med 0-4 kunde avgöra setet med ett servess för resultatet 8-6 i tiebreak..

Frida skulle spela kvartsfinal mot en mycket imponerande finska Ella Haaristo som gått som en ångvält genom turneringen och bland annat slagit ut Frida och Anna Opitz i dubbel. Men natten innan matchen så blev Frida magsjuk vilket omöjliggjorde match, utan vi fick slokörade lämna w.o och hoppa i bilen för en jobbig hemfärd alltför tidigt.

Men dagarna i Stockholm var tillsdess mycket roliga med mycket tennis, kompisar och även träffa brorsan. En kvartsfinal i SALK är något vi inte trodde på från början så resultatet är vi väldigt nöjda med. Nu skall vi bara få Frida frisk och i träning igen till nästa stora turnering som troligen blir Vänersborg (Tennis Europé). Vi har noterat att Ella skall vara med så varför inte en ny chans?

PS. Ella vann hela SALK FS12. Grattis till henne!!!!!

 

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *