Stabil insats i RM Skåne/Halland

20130819_18130520120701_1250

Fridas insats i RM har varit mycket stabil och över förväntan med tanke på sommarens täta tävlande och med förkylning i kroppen. Det blev 2:a plats i FD12 med Maja där dom mötte Viktoria C/Olivia P i finalen. Matchen var en bra match med fint dubbelspel och Frida/Maja bjöd på bra motstånd även om vinsten var helt klar. Regnet i helgen gjorde att en hel del matcher fick spelas inomhus med förseningar och så även dubbelfinalen.

I singel så gjorde Viktoria C:s avhopp att vägen till finalen såg bättre ut och Frida visade upp ett mycket stabilt och säkert spel utan krusiduller men även utan dippar. Den tuffaste fajten blev not Emilia Schmidt/Roslund som fajtades bra men fick ge sig i semifinalen. Ganska tuffa förhållanden med regn och vind gjorde att det blev extra jobbigt för många spelare. Frida klarade dock detta mycket bra och höll en jämn nivå.

Frida klar för final i FS12 som spelades Bellevue mot Olivia Pezo och det var schysst av tävlingsledningen att godkänna detta så att både vi och Pezos slapp resa.

Frida höll emot bra i inledningen av första set men sedan rann det iväg och det tunga hamrandet från Olivias forehand är svårt att ta hand om när man måste försvara sig. Men vid dom tillfällen som Frida fick chansen att ta kommandot så spelade hon väldigt bra. Seger till Olivia  med klara siffror 6-2 6-2 där en hel del nyttiga saker att jobba vidare på visade sig. En rättvis seger till Olivia som vi gratulerar till dubbla segrar i RM!

Wilson Tour är inte avgjord ännu men om jag har räknat rätt så kan Frida bli sämst 3:a och vi är enormt nöjda med tanke på att hon bara är 11 år.

Nu skall vi vila och nästa större händelse blir Juniorligan helgen 31/8-1/9, Lag Match!!! det brukar bli kul!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *