Team Sportia Open

Denna helgen startade Team Sportia Open i Skanör/höllviken. Frida har en förkylning på på gång och vi var inte säkra på hur vi skulle göra med hennes match idag söndag. Vi bestämde att känna efter efter en lätt inbollning på morgonen och efter denna så kände sig Frida helt ok så vi bestämde oss för att låta henne spela.

Matchen var mot en dansk tjej från Roskilde och ryktet var att hon skulle vara bra. Det visade sig vara en lite större och tyngre tjej än Frida och vi kände att det skulle bli tufft. Frida fick en bra start dels tack vare en tydligt nervös motståndare men även tack vare stabilt spel från Frida. Ledningen plockades dock in och matchen blev jämnare , men känslan var ändå att här fanns en chans. Fridas serv svek henne lite för många gånger men så fort spelet kom igång så var Fridas grundspel starkare och till slut vanns setet med 6-4.

Andra set började inte så bra för Fridas del med ett flertal dubbellfel samt ett game där Milles forehand smällde längs linjerna utan chans för Frida. Men Frida gav inte upp utan kämpade vidare med en serv som tekniskt inte var på rätt ställe idag men som faktiskt började sitta och tack vare detta så reste hon sig och fick en ledning med 5-2 och här kom första matchbollen. Det blev ingen match i det gamet och vi i publiken började skruva på oss. I nästa game ledde frida med 40 -0 men matchbollarna rann iväg och nervositeten ökade, men till slut på den 5:e matcbollen tog det slut. 6-4, 6-3 kan räknas som en arbetsseger vilket var en mycket bra prestation. Att nämna kan även vara att Fridas teknik tränare var på plats och han fick mycket bra information kring skillnader mellan träning och matchspel. Nästa match är på fredag.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *